MSc, BSc | Δικαστική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Ισιδώρα Λιόλιου

Είμαι μια εργατική και συμπονετική Ψυχολόγος με έντονο ενδιαφέρον για την ψυχολογία, τους ανθρώπους, την περίθαλψη, την αποκατάσταση των ευάλωτων ατόμων και την δικαστική έρευνα.

Τομέας Σπουδών

BSC ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενδεικτικά μαθήματα: Αναπτυξιακή ψυχολογία, παιδοψυχολογία, συμβουλευτική ψυχολογία, κοινωνική ψυχολογία, νευροψυχολογία, στατιστική και άλλα.

Εκπαίδευση και Κατάρτηση

MSC IN FORENSIC PSYCHOLOGY – UNIVERSITY OF BEDFORDSHIRE, LUTON
Ενδεικτικά μαθήματα: Criminal Psychology, Investigative Psychology, Legal Psychology, Advanced Research Methods, Victimology, Professional Skills και άλλα.

Επικοινωνιακές & Διαπροσωπικές

Δεξιότητες

Ανακάλυψε μερικές από τις βασικές μου δεξιότητες.

Εκπαίδευση

Εκπαίδευση σε προγράμματα θεραπείας παραβατών.

Συμβουλευτική

Συμβουλευτική στην επανένταξη αποφυλακισμένων.

Ενσυναίσθηση

Ενσυναίσθηση στα προβλήματα ευπαθών ομάδων.

Εργασιακές Εμπειρίες και Ρόλοι

Επαγγελματική Εμπειρία

ΣΕΠ 12 – ΙΟΥΛ 13 – Αθήνα, Ελλάδα

ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ & ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΝΟΗ”

Εποπτεία του προγράμματος και των θεραπειών. Συνεργασία με ιατρικές ομάδες και τοπικούς φορείς για την εξασφάλιση της σωστής υποστήριξης για τα παιδιά και το κέντρο. Συνεδρίες με γονείς και παιδιά.

ΣΕΠ 12 – ΙΟΥΛ 13 – Αθήνα, Ελλάδα

ΙΑΝ 14 – ΙΟΥΝ 15 – Μόναχο, Γερμανία

ΒΟΗΘΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ – CONDROBS, “CONDROBS EV. SUPREMA IM WOHNHEIM”

Κέντρο επανένταξης, φυλακή ανοιχτού τύπου. Ψυχολογική στήριξη και συνεδρίες συμβουλευτικής με τους αποφυλακισμένους με στόχο την επανένταξή τους .

ΙΑΝ 14 – ΙΟΥΝ 15 – Μόναχο, Γερμανία

ΣΕΠ 17 – ΟΚΤ 19 – Luton, Ηνωμένο Βασίλειο

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – SOVA, LONDON

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη αποφυλακισμένων μέσα από συνεδρίες. Καθοδήγηση ως προς την κοινωνική επανένταξη (εύρεση εργασίας, σύνταξη βιογραφικού κ α). Καθώς επίσης και στήριξη των οικογενειών τους για την επανένταξη και στο οικογενειακό περιβάλλον.

ΣΕΠ 17 – ΟΚΤ 19 – Luton, Ηνωμένο Βασίλειο

ΑΠΡ 21 – ΙΑΝ 22 – Bovingdon, Ηνωμένο Βασίλειο

ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (OSG) – HM PRISON SERVICE

Καλωσόρισμα μελών της οικογένειας των κρατουμένων, επισκέπτες και δικηγόρους, έλεγχος της αλληλογραφίας και των τηλεφωνικών κλήσεων των κρατουμένων, έλεγχος του κλειστού κυκλώματος(CCTV).Πραγματοποίηση ελέγχου ασφαλείας και αναζητήσεις, για λαθραία είδη του προσωπικού και των επισκεπτών καθώς και έλεγχος όλων των οχημάτων εντός φυλακής και συνοδεία σε εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος .

ΑΠΡ 21 – ΙΑΝ 22 – Bovingdon, Ηνωμένο Βασίλειο

ΙΑΝ 22 – ΑΥΓ 22 – Chlemsford, Essex., Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – FORWARD TRUST

Ψυχολογική στήριξη τον κρατουμένων μέσα από την γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία σε κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας όπως είναι κατάθλιψη και το άγχος.

ΙΑΝ 22 – ΑΥΓ 22 – Chlemsford, Essex., Ηνωμένο Βασίλειο

ΙΟΥΝ 07 – ΑΥΓ 14 - Ελλάδα & Γερμανία

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Σε φυλακές και κέντρα αποκατάστασης πρώην κρατουμένων, Ελλάδα & Γερμανία Υποστήριξη αποφυλακισμένων στα κέντρα επανένταξης και βοηθός ψυχολόγου στην θεραπευτική ομάδα της φυλακής. Ψυχολογική στήριξη και βοήθεια στις συνεδρίες θεραπείας μετά την αποφυλάκιση και διασφάλιση της αποτελεσματικής αποκατάστασης πρώην κρατουμένων στο καθημερινό τους πρόγραμμα και ρουτίνα.

ΙΟΥΝ 07 – ΑΥΓ 14 - Ελλάδα & Γερμανία

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι

Επικοινωνία

Κάνε το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της ψυχικής σου υγείας. Λάβε απαντήσεις στα ερωτήματα σου και προγραμμάτισε την πρώτη σου συνεδρία.

Μια ματιά στις

Συχνές Ερωτήσεις

Διάβασε παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική και τις υπηρεσίες μου και μάθε τις απαντήσεις.

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία είναι μια ψυχοκοινωνική παρέμβαση που διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Κύριος στόχος είναι να εφοδιάσει με στρατηγικές αντιμετώπισης έτσι ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος που αισθανόμαστε.

Η διάρκεια των συνεδρίων διαρκεί μια ώρα (60 λεπτά). Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα και για να κλείσει η συνεδρία ομαλά, τα 15 πρώτα λεπτά μετά την μια ώρα δεν χρεώνονται. 

Στην πρώτη μας συνάντηση, αρχικά ο στόχος μου είναι να γνωριστούμε, να νιώσεις άνετα και ήρεμα και σε δεύτερο στάδιο να συζητήσουμε το θέμα που σε απασχολεί, να συλλέξω πληροφορίες γύρω από αυτό. Κάτι που ίσως να γίνει και στις επόμενες συνεδρίες, για να έχεις χρόνο να αναφέρεις ότι δεν ανέφερες στην πρώτη συνάντηση.

Έχοντας μια πλήρη εικόνα, θα είμαι σε θέση να αξιολογήσω το πρόβλημα και μαζί να θέσουμε τους στόχους και την θεραπευτική παρέμβαση που θα ακολουθήσουμε.

Σαφώς και υπάρχει. Ο ψυχολόγος τηρεί το απόρρητο στις συνεδρίες και δεν κοινοποιείται τίποτα, ούτε υπάρχει πρόσβαση από τρίτους. Ο μόνος λόγος για να σπάσει το απόρρητο είναι όταν ο ψυχολόγος αντιληφθεί ότι η σωματική ακεραιότητα του πελάτη ή κάποιου άλλου προσώπου ή προσώπων βρίσκεται σε κίνδυνο, είτε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πελάτης θα ενημερωθεί για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Φυσικά και είναι εφικτό. Με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει ενημέρωση τουλάχιστον μία ώρα πριν από το ραντεβού είτε μέσω μηνύματος, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με ένα τηλεφώνημα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενημέρωση η συνεδρία θα χρεωθεί.
Αν σε περίπτωση η συνεδρία ακυρωθεί απ’ πλευράς μου και δεν είμαι συνεπής στο να ενημερώσω, η επόμενη συνεδρία μας θα είναι δωρεάν.